Misyon ve Vizyon

MİSYON

Mimarlık ve Şehir Planlama geniş bir tanımlamayla mekanın fiziki ve sosyal boyutlarını geçmişten bugüne taşıdığı tüm bileşenleri ve sorunları ile birlikte araştırarak değerlendiren ve geleceğe dönük ekonomik, politik, işlevsel, sosyal ve fiziksel tasarımlar üreterek gelişimine yön veren çok disiplinli bir meslek alanıdır. 

Yeryüzünün bütünü veya bir bölümüne ilişkin doğal ve yapay arazi detayları ile ilgili geometrik ve tematik bilgilerin toplanması, değerlendirilmesi, bilgilerin bir elektronik ortamda bir sistem yaklaşımı ile yönetilmesi ve hizmete sunulması, istendiğinde belli bir ölçekte istenen amaca uygun bir izdüşüm sisteminde çizimsel olarak kullanıcılara sunulması ve aynı zamanda mekânsal bilgilerin depolandığı ortam ile arazi arasındaki ilişkilerin kurulmasıdır. Bu yönüyle mesleğimiz; şehir planlaması, kırsal ve kentsel arazi düzenlemeleri, inşaat, ormancılık, madencilik gibi faaliyetlerde, arazi ile ilgili çok sayıda mühendislik disiplini ile birlikte araziye ait gereksinim duyulan verileri sağlayarak gerek disiplinler arası, gerekse ilgili kurum, kuruluş ve kişilere projelerinin yapımı ve uygulanmasında gerekli hizmetleri sunar.

Toplumun ihtiyaçları ve beklentileri   doğrultusunda,   bu beklentilerin de  ötesine  geçen nitelikte, mesleğin ve etik kurallarına hassasiyetle uyan yukarıda  özetlenen hizmetlerin üretiminin gerçekleştirilmesidir. Taşınmaz hukuku, arazi ölçme, tapu ve kadastro, harita okuma alanlarında bilgi sahibi, Tapu ve kadastro uygulamalarına hukuki açıdan hakim oldukları kadar, teknik açıdan da hakim, Meslekleri ile ilgili yeni teknolojik gelişmeleri ve standartları bilen ve uygulayabilen bir hale gelen teknik personel yetiştirilmesidir.

VİZYON

Konum bilgisini ya da mekânsal bilgiyi üreten bir meslek disiplinidir ve birçok disiplinle işbirliği ve eşgüdüm içerisinde ürettiği hizmetlerle toplumsal yaşam açısından önemli bir sorumluluk yüklenir. Mesleğimizin vizyonu,  kamu-birey yararı dengesinin adil bir biçimde sağlanması ilke edinilerek, mesleki etik kurallara uygun olarak hizmet üretilmesi, gelişen teknolojik yöntem ve ölçü aletlerinin mesleki uygulamalarda en etkin bir biçimde kullanılması, güncel  koşullar   ışığında bugünün değerlendirilmesi  ve geleceğe dair öngörü ve hedeflerin ortaya konmasıdır.

Kadastro işlemi uygulanacak olan araziyi topografik olarak incelemek,

Taşınmaz malların (gayrimenkullerin) hukuksal vaziyetini belirlemek,

Taşınmaz malların geometrik olarak durumunu tespit etmek,

Kadastro yenileme prosedürlerini yerine getirmek,

Kadastral denetimlerde harita ve kadastro mühendislerine yardımcı olmak,

Elektronik ölçüm cihazlarıyla arazide ölçüm işlemi yapmak,

GPS cihazlarını kullanarak hedef konumlarını belirlemek,

Bilgisayar programları üzerinde hesap ve çizim işlerini gerçekleştirmek,

Arazi ölçme sırasında kullanılacak gerekli alet ve cihazların, bakım ve ayarlarını yapmak.